Näin kuohuviini kohtaa myrskyn aallonharjan!

Action!!!

Tervehdys kaikille Olohuoneen vierailijoille ja käyttäjille!

Vuoden vaihtuessa päädyimme siihen, että tahdomme uudistaa paikan toimintaa enemmän tai vähemmän radikaalisti. Laajamittaisen sulattelun, tunnustelun ja lomailun jälkeen on viimein syntynyt jonkinlainen uudistettu suunta ja ajatus paikan toiminnasta.

Olennaisiksi lähtökohdiksi ovat valiutuneet avoimuus, muuntuvaisuus ja sitoutumattomuus.
  • Avoimuus tarkoittaa sitä, että paikassa tullaan järjestämään ja toivotaan järjestettävän enemmän kaikille avoimia ja myös erilaisten tunnelmien tuottamia tilaisuuksia ja tapahtumia. Myös Olohuoneen ”ajatteluprosessin” julkinen jakaminen blogissa tai muun sosiaalisen median kautta aloitetaan.

  • Muuntuvaisuus viittaa käytännössä esimerkiksi siihen, että paikka itsessään sekä sisustuksellisesti että tunnelmallisesti muuttuu tasaisin väliajoin. Ajatus on ollut mahdollisesti muuttaa myös nimeä jollain tavoin esim vuoden välein. Muuntuvaisuus tarkoittaa myös sitä, että ehdotuksia ja uusia ideoita pyritetään vastaanottamaan ja toteuttamaan entistä tehokkaammin.

  • Sitoututumattomuudella tahdotaan korostaa sitä, että toiminta tai paikka ei ole sitoutunut mihinkään poliittiseen, uskonnolliseen, tunnelmalliseen tai aatteelliseen ideologiaan tai ajattelumalliin, vaan tarkoituksena ja tahtona on toimia kaikenlaisten mahdollisten ajatusten, ihmisten ja todellisuuksien avoimena kohtaamis- ja puuhastelupaikkana.

Perusteellisen uudistumisen vauhdittamiseksi päätimme, että paikalle keksitään myös uusi nimi. Tähän toivomme osallistumista kaikilta toiminnasta kiinnostuneilta, koska ideana olisi keksiä ja äänestää nimi mahdollisimman laajan yhteisön voimalla, jotta myös laajempi määrä ihmisiä voisi kokea paikan omakseen. Nimiehdotukset ja jonkinlaisen lyhyen perustelun nimelle voi lähettää osoitteeseen uusniminy@gmail.com.

Kaikki vähänkään mahdolliset nimet julkaistaan ja sitten aloitetaan äänestely. Nimien hauskat perustelut voisivat olla tosiaan hauskoja... Samaan osoitteeseen toivotaan lähetettävän myös mitä tahansa kommentteja, ehdotuksia tai toiveita, jotka liittyvät paikan muuntumiseen, toimintaan tai yleisesti yhteisölliseen toimintaan.


Uudistuvaan Tilaan on päätetty huhtikuusta alkaen tapahtuvaksi ainakin seuraavanlaisia kaikille avoimia ja jatkumollisia tapahtumia:
(tarkempia aikatauluja ja infoja tulevissa tiedotteissa)

LEIKKIKLUBIT

Leikkiklubeja järjestetään joka kuukauden viimeisenä perjantaina. Ideana on tavanomaisen illanvieton ohessa leikkiä ja tutkia erilaisia leikkejä ja kisailuja. Kehitetään uusia leikkejä ja leikitään vanhoja klassikoita. Klubeilla on myös musiikkia, bändejä, esityksiä ja tarjoiluja. Tervetuloa mukaan esiintyjät, järjestäjät ja leikkijät!

TUHATLENNON TEEHUONE

Joka keskiviikko klo 19.00 alkaen tilalla toteutuu Tuhatlennon Teehuone, joka on paikka ihmeellisille kohtaamisille, vapaamuotoisille keskusteluille ja oleilulle.

D.I.S.C.O
Ainakin kerran kuussa tahdomme että musa jytyää, valot vilkkuu ja saamme tanssia itsemme tainnoksiin. Discoissa erilaisia teemoja ja DJ:tä. 

PERFORMATIIVISTEN PUHEIDEN ILTAMASARJA

Performatiivinen puhuminen viittaa siihen, että pidetään puheita/luentoja, jostain merkityksellisestä toisille, mutta samalla puhujan on sovitusti sopivaa käyttäytyä hyvin erikoisella ja luovalla tavalla eli hienovaraisen tai voimakkaan performatiivisesti. Kyseessä on siis välimuoto performanssista ja muodollisemmasta puhetilanteesta. Tarkempi aikataulu ja aihesisällöt tulloo myöhemmin. Jos tahdot kokeilla performatiivista puhumista niin ota rohkeasti yhteyttä ja ehdota aihetta!

SOITTELURYTMITTELYJAMIT

Suunnilleen joka toinen lauantai-ilta, tilan ovet tulevat aukeamaan kaikille vapaasta yhteismusisoinnista ja rytmittelystä kiinnostuneille. Soittotaitoa ei tarvitse olla ja soittimena voi toimia oikea soitin tai vaikka jokin arkipäiväinen esine. Tilaisuus on vapaamuotoinen ja kaikille avoin.

TODELLISUUSIMPROVISAATIO (/avoimet teatteriharjoitukset)
Sunnuntaisin olisi kerran kuussa mahdollisuus improvisoida yhdessä arjesta erilaista todellisuutta. Toimintaa voidaan verrata monille tuttuun kontakti-improvisaatioon, mutta lähtökohta on jokseenkin laajempi ja hienovaraisempi. Todellisuusimprovisaatiossa voidaan käyttää esimerkiksi esineitä, puhetta ja aivan tavallisia arkivaatteita. Olennaisesti siinä painottuu läsnäolo, kohtaaminen ja herkkyys sekä niiden tutkiminen. Normaalit arkiminuudet tai oletetut käyttäytymismallit jätetään tilanteen ulkopuolelle kuten esitykselliseen todellisuuteen siirryttäessä. Paikan päälle voi saapua myös katsojaksi.

KESKUSTELUPIIRI
Toimitilalla järjestetään kerran kuussa avoin keskustelupiiri, johon voi ehdottaa etukäteen tai paikan päällä aiheita, joista tahtoo keskustella. Piiri aloitetaan äänestämällä keskusteltavat aiheet, jonka jälkeen jokainen paikalla olija saa käyttää puheenvuoron käsillä olevasta aiheesta. Tämän jälkeen siirrytään vapaamuotoiseen keskusteluun, pienryhmiin tai parikeskusteluihin. Lopuksi tehdään vielä kierros, jossa jokainen saa käyttää oman puheenvuoron.

TILAA KOSKEVIEN ASIOIDEN KOKOUS
Kuukausittain pidetään kaikille avoin tilan toimintaa koskeva suunnittelu- ja visiointikokous. Tervetuloa mukaan! Peace!

Keväisin terveisin,

Myrskyssä Kahlaavat Uudisraivaajat