Tule mukaan, nyt suunnitellaan maailman paras Kesäretki!Kesä on helppouden ja vapauden aikaa, jolloin elämästä voi nauttia aivan erityisellä tavalla. Voi vaikka pakata laukut ja kulkupelit ja lähteä kesäretkelle, tehdä seikkailun normaaliarjen ulkopuolelle. Retkiä voi tehdä joka päivä, mutta suurimmista ja tärkeimmistä jää muistoja koko loppuelämäksi. Erityisesti täällä pohjoisessa, missä kesä on lyhyt ja hartaasti odotettu talven pimeydessä, kesäretkien merkitystä ei voi väheksyä. Tänä vuonna Mahdollisuuksien Tilalla aiotaan viedä tämä hupi huippuunsa, ja alamme jo hyvissä ajoin suunnitella maailman parasta Kesäretkeä.

Tervetuloa mukaan!
Tapaamme keskiviikkoisin avointen ovien aikaan klo 19.

Kesäretki on monitasoinen, yhteisöllinen prosessitaideteos. Sen tarkoituksena on toimia vuorovaikutusta avaavana prosessina, joka ravitsee unelmointia ja luovuutta ja synnyttää sekä pieniä että suuria taiteellisia tekoja. Se pitää sisällään oikean kesäretken, mutta sitäkin olennaisempana retken suunnitteluprosessin joka aloitetaan jo tammikuun pakkasilla. Se kulkee ja kehittyy läpi talven ja kevään, kohti kesää ja retken toteuttamista. Suunta on siis selvä, mutta kaikki retken yksityiskohdat ovat avoinna ja muotoutuvat siihen osallistuvien ihmisten ideoiden ja kiinnostusten mukana.

Kesäretki-teosta käytetään vuorovaikuttamisen, avautumisen ja juttelemisen välineenä, jonka tarkoituksena on auttaa ihmisiä omien unelmiensa yhteyteen ja tuottaa rohkaisemista jakaa niitä muiden kanssa ja myös muihin aiheisiin liittyen. Kyseessä on siis eräänlainen "Kesäretki"-teemainen unelmointityöpaja, joka huipentuu kesällä toteutettavaan Kesäretki-tapahtumaan.

Prosessi on avoin, ja jokaisella on mahdollisuus tuoda siihen oma asiantuntijuutensa. Se pyrkii tarjoamaan jotain hauskaa, johon on helppo osallistua ja jonka ääreen on mukava tulla. Kaikilla on kosketuspintaa aiheeseen ja varmasti jotakin annettavaa! Kesäretki-teos on positiivisuuteen uskova yhteisöllinen prosessi, syy kokoontua yhteen ja aktivoida omaa luovuutta hauskuutellen ja leikitellen. Suunnitteluun ja muuhun unelmointiin voi osallistua ja hypätä mukaan koko prosessin ajan.

Prosessi kokoontuu kerran viikossa Mahdollisuuksien Tilalla, ja eri kerroilla keskitytään teemaan eri tavoin. Kokoamme aineistoa vuosisatojen kesäretkistä ja rakennamme niistä näyttelyitä ja inspiraatioteoksia keskusteluille, omalle jakamiselle, fiilistelylle sekä tietenkin itse retken suunnittelulle. Keräännymme katselemaan kesävalokuvia ja jakamaan muistoja. Poraudumme ytimeen siinä, mikä kesäretkestä tekee kesäretken, ja väittelemme siitä, minkä värinen eväsviltin täytyy olla. Ja tietenkin myös testaamme retkeä etukäteen, vaikka monta kuukautta ennen itse tapahtumaa!

Unelmointi- ja luomistyön tuloksena toteutamme maailman parhaan Kesäretken. Retki voi olla suuri tai pieni, lähellä tai kaukana, eväsretki, aikamatka, festivaali... Kaikennäköisiä ja -kokoisia päätöksiä on siis edessä! Juuri sinun erityistä näkemystäsi ja tietouttasi tarvitaan. Kerro meille kuka olet ja miksi juuri sinä olisit loistava kesäretkiasiantuntija tai vaikka kesäretkien tarjoilu- tai vaatetuspesialisti. Keksi miksi olisit juuri oikea henkilö kesäretkiteoksen työryhmään ja ala elää sitä ensi kesänä todeksi!

Haemme myös uusia jäseniä työryhmäämme! Kiinnostaisiko sinua olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa prosessia sen eri vaiheissa? Kysy rohkeasti lisää, kerro itsestäsi, jaa ajatuksiasi.