Yhden teoksen taidenäyttely alkaa Mahdollisuuksien Tilalla!


Nyt käynnistyis aika kiva juttu! Nimittäin:

YHDEN TEOKSEN TAIDENÄYTTELY

Yhden teoksen näyttely on yhteisötaiteellinen taidenäyttelykonsepti, jossa taiteilija tuo tai luo kuukauden ajaksi yhden teoksen Mahdollisuuksien tilalle ja toteuttaa yhteisötaiteellisen prosessin osallistujille. Jokainen näyttely on omanlaisensa paketti, joka tarjoaa osallistujilleen kokemuksia ja pohdinnan aiheita. :) Näyttelyn aikana järjestetään avajaiset sekä muita tapahtumia näyttelyyn ja sen teemoihin liittyen.

Ensimmäistä näyttelyä pääsee katsomaan jo ensi viikolla, sillä avajaiset järjestetään lauantaina 17.3 klo 20 alkaen! Kuukauden taiteilijana toimii Teemu Raudaskoski, joka tuo Tilalle teoksensa ACCUNA - soiva ikkuna. Teos on interaktiivinen, ja osallistujat pääsevät kokeilemaan sitä itse avajaisissa. Ohjelmaan kuuluu myös Teemun levysoittimella johdattamat tanssit sekä yhteistä teoksen ihmettelyä ja sen inspiroimaa toimintaa!

Näyttely on esillä Tilalla 15.4 asti.

Teemu Raudaskosken (1979) esittely omin sanoin:Olen Tamperelainen taiteilija. Opiskelen parhaillaan Turun Taideakatemiassa kolmatta vuotta kuvataiteen linjalla. Minua kiinnostaa kuvan ja äänen yhteistyö. Musiikki saa aikaan sisälläni värinää jonka purkaminen kuvallisesti on luonnollinen jatkumo. Maalaukseni ovat menneet viimeaikoina intuitiivisesti abstraktiin suuntaan. Värien ja muotojen avaruudessa navigointi ilman suunitelmia tuntuu oikealta, siinä ei ole mitään ylimääräistä. Jos tilanteen kääntää toisinpäin, visuaaliset ärsykkeet toimivat musiikillisten impulssien laukaisijoina, konkreettisesti tämä on näkynyt minulla animaatioden työstämisessä. Mutta entä jos kuvan ja äänen tekeminen olisikin samanaikaista? Tätä kysymystä voi tutkia teoksessa ACCUNA joka on esillä mahdollisuuksien tilalla.

ACCUNA 

Piirtäminen on perinteisesti liitetty visuaalisiin taiteisiin. Siitä syntyy enimmäkseen jotain mitä voi havannoida näköaistin avulla. Accuna -teos tuo uuden näkökulman piirtämiseen. Visuaalinen työskentely muuttuu äänien tuottamiseksi. Miten ääni vaikuttaa kuvaan ja toisinpäin? Piirtäminen ja kuvan tekeminen on accunan avulla kuvan ja äänen jammailua yhdessä. Teos on kaksipuoleinen joten se toimii myös interaktiivisena piirros ja ääni kommunikaattorina.

ACCUNA on soiva ikkuna. Siihen voi piirtää tusseilla ja maalata sormivärein molemmin puolin jolloin lasin pinta resonoi ja tuottaa ääniä. Tämä ääni vahvistetaan kahden kontakti mikrofonin (piezo) avulla jotka ovat kytkettyinä kaiku efektiin ja lopulta vahvistimeen.


Illan ohjelmaa:

klo 21.00 Raudaskosken performanssi: JAM ACCUNA

Lisäksi Teemu soittaa levymusiikkia ja tanssitaan!
Tervetuloa!
Oviraha 3€

FB: www.facebook.com/mahdollisuuksientila/?ref=aymt_homepage_panel


PSST!

Samana päivänä Teemu järjestää DIY Music Workshopin, jossa perehdytään musiikin tekemiseen kotikonstein omalla läppärilla (ota mukaan työpajaan). Ilmoittautumiset sähköpostilla mahdollisuuksientila@gmail.com. Osallistujamäärä on rajallinen, joten ilmoittauduthan pian! Työpajan hinta 10 euroa.

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/552184225180546/