Yhden teoksen taidenäyttely avoinna torstaina :)


Heeeei! 🌷🍍🍉
 
Tänä torstaina yhden teoksen taidenäyttely on avoinna, kun järjestämme Teemu Raudaskosken kanssa iltamat, joissa on mahdollista tulla kokeilemaan Accuna-teosta itse!

Luvassa on teoksen kanssa jammailua, piirtämistä ja soittamista, sekä keskustelua taiteilijan kanssa äänen ja kuvan suhteesta.


Äänikuvia-iltama
  Torstaina 12.4
Klo 18-20
     Oviraha 3e (sis.kahvin/teen)
    Tervetuloa!


Mikä missä milloin? Onko yhden teoksen näyttely ihan uusi ja tuntematon juttu? Se ei haittaa, iltamiin voi osallistua joka tapauksessa. :) Tässä kuitenkin hieman lisätietoa:


YHDEN TEOKSEN NÄYTTELY

Yhden teoksen taidenäyttely on yhteisötaiteellinen näyttelykonsepti, jossa vaihtuvat taiteilijat tuovat tai luovat kuukauden ajaksi yhden teoksen Mahdollisuuksien tilalle. Yleisö pääsee tutustumaan teokseen näyttelyyn kuuluvien tapahtumien aikana sekä muina Mahdollisuuksien tilan aukioloaikoina.

Yhden teoksen näyttely haluaa antaa mahdollisuuden syventää katsojan suhdetta taideteokseen. Teokseen tutustutaan yhdessä niin, että tätä suhdetta on mahdollista tutkia ja jakaa toisten kanssa, ja että teoksen herättämät ajatukset, ideat ja tunteet voivat mahdollisesti innostaa jopa johonkin toimintaan, yhdessä tai erikseen. Tapahtumissa teoksen herättämiä kokemuksia lähestytään erilaisin tavoin: keskustellen, teoksen teemoja pohtien, luovan toiminnan kautta, yhdessä uutta luoden jne.

Ensimmäinen  näyttely avattiin 17.3, ja sen vierailevana taiteilijana toimii Teemu Raudaskoski teoksellaan Accuna.


TAITEILIJAESITTELY:

Teemu Raudaskoski (1979)

Olen Tamperelainen taiteilija. Opiskelen parhaillaan Turun Taideakatemiassa kolmatta vuotta kuvataiteen linjalla. Minua kiinnostaa kuvan ja äänen yhteistyö. Musiikki saa aikaan sisälläni värinää jonka purkaminen kuvallisesti on luonnollinen jatkumo. Maalaukseni ovat menneet viimeaikoina intuitiivisesti abstraktiin suuntaan. Värien ja muotojen avaruudessa navigointi ilman suunitelmia tuntuu oikealta, siinä ei ole mitään ylimääräistä. Jos tilanteen kääntää toisinpäin, visuaaliset ärsykkeet toimivat musiikillisten impulssien laukaisijoina, konkreettisesti tämä on näkynyt minulla animaatioden työstämisessä. Mutta entä jos kuvan ja äänen tekeminen olisikin samanaikaista? Tätä kysymystä voi tutkia teoksessa ACCUNA joka on esillä mahdollisuuksien tilalla.ACCUNA:

Piirtäminen on perinteisesti liitetty visuaalisiin taiteisiin. Siitä syntyy enimmäkseen jotain mitä voi havannoida näköaistin avulla. Accuna -teos tuo uuden näkökulman piirtämiseen. Visuaalinen työskentely muuttuu äänien tuottamiseksi. Miten ääni vaikuttaa kuvaan ja toisinpäin? Piirtäminen ja kuvan tekeminen on accunan avulla kuvan ja äänen jammailua yhdessä. Teos on kaksipuoleinen joten se toimii myös interaktiivisena piirros ja ääni kommunikaattorina.